Składniki:
1 kg twarogu w wiaderku z dobrym składem (im prostszy skład tym lepiej - potrzebne jest tu tylko mleko i kultury bakterii) lub zmielonego twarogu
2 budynie śmietankowe bez cukru
5 jajek
9 łyżek ksylitolu/ erytrolu
½ szklanki mleka 1,5%
Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować w osobnym naczyniu z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy serowej dodać ubite wcześniej białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Wlać ciasto na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie średnica 24cm) i piec w 170 stopniach około 1,5h.
Smacznego!
Kontakt:
- 737 693 360
Katarzyna Odrobińska
OPINIA PACJENTA: Świetna specjalistka w swojej dziedzinie, z elastycznym podejściem do pacjenta. Gotowa na pewne kompromisy z układaniem jadłospisu dla wszelakich łakomczuchów i antyfanów diet. P. Katarzyna chętnie odpowie na wszystkie pytania co do diety i wytłumaczy co i jak. Kilogramy lecą w dół
12.05.2022
Twój komentarz