Składniki:
1 kg twarogu w wiaderku z dobrym składem (im prostszy skład tym lepiej - potrzebne jest tu tylko mleko i kultury bakterii) lub zmielonego twarogu
2 budynie śmietankowe bez cukru
5 jajek
9 łyżek ksylitolu/ erytrolu
½ szklanki mleka 1,5%
Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować w osobnym naczyniu z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy serowej dodać ubite wcześniej białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Wlać ciasto na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie średnica 24cm) i piec w 170 stopniach około 1,5h.
Smacznego!
Kontakt:
- 737 693 360
Katarzyna Odrobińska
OPINIA PACJENTA: Pani Kasia do niczego nie zmusza, wspiera na duchu, rozumie małe "grzeszki" i dobiera super rozwiązania do indywidualnych potrzeb :) Podczas diety ani razu nie czułam się głodna a efekty diety bardzo mnie cieszą :) Pozdrawiam!
13.05.2022
Twój komentarz