Składniki:
1 kg twarogu w wiaderku z dobrym składem (im prostszy skład tym lepiej - potrzebne jest tu tylko mleko i kultury bakterii) lub zmielonego twarogu
2 budynie śmietankowe bez cukru
5 jajek
9 łyżek ksylitolu/ erytrolu
½ szklanki mleka 1,5%
Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować w osobnym naczyniu z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy serowej dodać ubite wcześniej białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Wlać ciasto na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie średnica 24cm) i piec w 170 stopniach około 1,5h.
Smacznego!
Kontakt:
- 737 693 360

Katarzyna Odrobińska
OPINIA PACJENTA: Pani Kasia to prawdziwa profesjonalistka! Dzięki jej wsparciu udało mi się wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe, które zmieniły moje życie na lepsze. Dieta, którą mi zaproponowała, była łatwa do wprowadzenia, a efekty zaczęły pojawiać się szybciej, niż się spodziewałam. Pani Kasia jest bardzo ...
Twój komentarz