Katarzyna Odrobińska
29 Czerw

Lekki, wysoki, puszysty dietetyczny sernik, który zawsze się udaje!

Czas przygotowania to dosłownie kilka minut, całą resztę zrobi za nas piekarnik.

Składniki:
 1 kg twarogu w wiaderku z dobrym składem (im prostszy skład tym lepiej - potrzebne jest tu tylko mleko i kultury bakterii) lub zmielonego twarogu
 2 budynie śmietankowe bez cukru
 5 jajek
 9 łyżek ksylitolu/ erytrolu
 ½ szklanki mleka 1,5%

Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka zmiksować w osobnym naczyniu z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy serowej dodać ubite wcześniej białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Wlać ciasto na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie średnica 24cm) i piec w 170 stopniach około 1,5h.

Smacznego! 

Twój komentarz




POKAŻ