Katarzyna Odrobińska
29 Czerw

Panna cotta w wersji wysokobiałkowej z truskawkami!

Panna cotta to świetna opcja na deser! U mnie dzisiaj na bazie skyra w połączeniu z przepysznymi truskawkami. Klika minut przygotowania, godzinka w lodówce i gotowe!

Składniki:

opakowanie skyra naturalnego (150g)

łyżeczka miodu

1,5 łyżeczki żelatyny

garść truskawek

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (ok. 40 ml). Jogurt wymieszać z miodem, dodać przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Przelać do miseczki, włożyć na ok. 1 godzinę do lodówki. W międzyczasie truskawki zmiksować na mus. Przed podaniem miseczkę moczyć przez ok. 1 minutę w ciepłej wodzie. Deser przełożyć na talerz, polać musem.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ